Postuar me: 15:40 18-07-2012

Rreziku qe sjell pjekja e ushqimeve ne zgare (Burimi: Ikub, www.ikub.al )

Gjate veres te gjithe duan te pjekin pak mish apo peshk ne zgare. Gjithsesi mos abuzoni sepse ekzistojne disa rreziqe per shendetin.

Rreziku kryesor vjen nga yndyra qe rrjedh gjate pjekjes se mishit apo peshkut e cila sapo preket nga flaket merr zjarr dhe karbonizon ushqimet.  Shume studime tregojnë se ky reaksion provokon formimin e substancave kancerogjene. Duhet thënë ne fakt se jo vetëm kjo pjekje, por edhe pjekja ne mënyra te tjera ne një temperature shume te larte mund te shkaktoje dëme. Për këtë arsye duhen hequr pjesët e djegura. Rekomandohet te mos piqet mish ne zgare me shume sesa dy here ne jave. Për te shmangur rreziqet piqini produktet tuaja dalëngadalë dhe ne zjarr te ulet. Vendosini ato 10cm larg prushit.

18.07.2012

Burimi: Ikub

Rreth Autorit

Komenti Juaj :

CAPTCHA *

All Rights Reserved 2016.