Postuar me: 16:13 26-08-2012

Dermatologët amerikanë gjejnë ilaçin kundra rënies së flokut (Burimi: Albeu, www.albeu.com)

Me shume rreth femrave ne nje site              Me shume rreth sportit ne nje site Njoftime pune

renia_e_flokut_lajm-shqip

Brenda dy viteve, personat që kanë probleme me rënien e flokëve do të mund të gjejnë një zgjidhje. Dermatologët amerikanë deklarojnë se kanë zbuluar se si enzima prostaglandin D2 (PGD2) çon deri te ajo që folikulat ndalen së prodhuari flokë.

George Cotsarelis, udhëheqës i ekipit të ekspertëve nga Universiteti Pennsylvania, ka thënë se janë studiuar ndikimet e 250 gjeneve dhe që është vërtetuar se si njëri prej tyre ka rol kyç.Katër nga pesë meshkuj deri në moshën 70-vjeçare përjetojnë rënien e flokëve.

26.08.2012

Burimi: Albeu

Rreth Autorit

Komenti Juaj :


− two = 2

All Rights Reserved