Postuar me: 14:09 20-11-2012

Apokalipsi? Me 21 dhjetor, por ne cfare ore? (Burimi: Ikub.al, www.ikub.al)

apokalipsi lajm-shqipMbase e premtja 21 dhjetor është qarkuar me rreth te kuq ne kalendar, por mbase gjithçka mund te ndodhe ne sekondat e  para te datës 22. Çfarë keni menduar për atë dite? Do shkoni si zakonisht ne pune apo do përgatiteni për te shijuar minutat e fundit te jetës?

Probleme me orarin dhe lindjen e diellit

Disa thonë se fundi i botes do vije ne mbrëmje, pra afër datës 22 dhjetor dhe mund te keni kohe te përshëndetemi me te afërmit, vetëm se jo ne te gjithë boten oraret përkojnë. Nëse bazohemi tek Guatemala, duke qene se atje kane jetuar Maya-t, ora do jete 17:00 tek ata. Tek ne llogaritet te jete ora 7:00 e mëngjesit te datës 22.

Një hipoteze tjetër është ajo me lindjen e diellit. Maya-t, azteket, etj ishin te fiksuar pas diellit dhe mbase ata janë bazuar tek ai. Nëse merret serish si baze Guatemala, me 21 dhjetor dielli do linde ne orën 6:20 (tek ne 13:20) dhe do te perëndojë ne orën 17:39 (pra 00:39 tek ne). Cila është hipoteza me e sakte? Këtë askush nuk e di.

20.11.2012

Burimi: Ikub.al

Rreth Autorit

Komenti Juaj :

CAPTCHA *

All Rights Reserved 2016.