Postuar me: 9:44 12-04-2013

Shkencëtarët: Amerika do të shkatërrohet (Foto) (Burimi: Alb-Observer, www.alb-observer.com)

Një projeksion alarmant ka vënë në lëvizje SHBA-të, pasi disa nga vendet më të famshme në Amerikë mund të shkatërrohen. Sipas parashikimeve të disa shencëtarëve efektet e ngrohjes globale do të vërtetojnë pamjet që shikoni  më poshtë. Nickolay Lamm ka ilustruar disa pamje tronditëse ku tegojnë se Monumenti i Uashingtonit,Statuja e Lirisë etj do të jenë të zhytura në ujë pas disa shekujsh. Sipas Panelit Ndërqeveritar të Ndryshimeve Klimatike,detet do të rriten me një mesatare prej 6,6 metra deri në vitin 2100. Pastaj përgjatë shekujve që vijnë,temperaturat do të rriten dhe fletët e akullit do të shkrihen dhe në këtë mënyrë oqeanet mund të rriten me 20 apo deri në 30 metra. Ndaj dhe në raportin që këta studiues kanë publikuar kanë si përqëllim që të ndërgjegjësojë publikun duke i bërë të kuptojnë që ngrohjë globale është një kërcënim për njerëzimin në të ardhmen.

shba lajm-shqip

shba lajm-shqip

shba lajm-shqip

shba lajm-shqip

shba lajm-shqip

shba lajm-shqip

 

 

12.04.2013

Burimi: Alb-Observer

Rreth Autorit

Komenti Juaj :

CAPTCHA *

All Rights Reserved 2016.