Juristë, diplomatë, mësues kemi me “shumicë” (Burimi: Gazeta Shqip, www.gazeta-shqip)

Diplomohen rreth 1 mijë juristë në vit. S’ka studime për nevojat e tregut, mungojnë statistikat bazë. Pakkush e di, por brenda një viti akademik, nga universitetet publike e private diplomohen me mijëra studentë. Këto dhjetë vitet e fundit kërkesat më të larta nga të rinjtë janë për të studiuar kryesisht në degë elitare si Juridiku, More...

Nga Lajmi Fundit | Publikuar 14:51 02-05-2013
Nga gazeta e pavarur Ne 14:23 13-03-2013
0 Komente

Doktoraturat, UT: Do pranohen dosje edhe pa udhëheqësit (Burimi: Gazeta Panorama, www.panorama.com.al)

Kandidatët që dëshirojnë të ndjekin doktoraturën në Universitetin e Tiranës, kanë edhe një javë kohë për të aplikuar. Afati i fundit i dorëzimit të dokumenteve është data 20 mars. Pas publikimit More...

Nga gazeta e pavarur Ne 17:13 22-02-2013
0 Komente

Nisin aplikimet për të ndjekur doktoraturën në UT. (Burimi: Ikub.al, www.ikub.al)

Universiteti i Tiranës (UT) ka hapur procedurat e aplikimit për doktoraturat. Sipas rektoratit, UT deri në datën 15 maj  pranon kërkesat për aplikim në Programet e studimit të Doktoraturës për vitin akademik More...

Nga gazeta e pavarur Ne 18:15 18-02-2013
0 Komente

Matura 2013, deri ne mars afati per formularet A1 dhe A1Z. (Burimi: Ikub.al, www.ikub.al)

Maturantët dhe kandidatët për studentë, duhet të plotësojnë formularin A1 dhe A1Z, deri më datën 10 mars. Formulari A1 është i vlefshëm për t’u regjistruar në provimet me zgjedhje për ata maturantë More...

Nga gazeta e pavarur Ne 15:17 13-02-2013
0 Komente

Këtë ka premtuar ministri i Arsimit, gjatë një takimi në universitetin politeknik të Tiranës (Burimi: Ikub.al, www.ikub.al)

Zhvillimi i hulumtimit shkencor në vend, sipas ministrit të Arsimit, Myqerem Tafaj, ka ende mjaft sfida. Gjatë një takimi në universitetin politeknik të Tiranës, i cili ka dhe qendrën kryesore në Shqipëri More...

Nga lajme nga bota Ne 15:13 19-07-2012
0 Komente

Ambasadori amerikan kundër shtyrjes së votimit për imunitetin (Burimi: Gazeta Tema, www.gazetatema.net )

Ambasadori amerikan në Tiranë, Aleksandër Arvizu, del kundër qëndrimit të opozitës për të shtyrë diskutimin dhe miratimin e heqjes së imunitetit për në shtator. Arvizu deklaroi për mediat se imuniteti More...

All Rights Reserved 2016.