Postuar me: 10:24 26-10-2016

Manjani: Aktet noteriale nga Evropa në Kinë duhet të jenë njëlloj (Burimi: Noa, www.noa.al)

manjaniMinistri i Drejtësisë, z. Ylli Manjani ka pritur në takim një delegacion të nivelit të lartë, me përfaqësues të Dhomës Kombëtare të Noterisë Kineze.

Delegacioni i cili ka zhvilluar një vizitë disa ditore në kuadër të thellimit të bashkëpunimit të mëtejshëm me notariatin shqiptar, shoqërohej në këtë takim nga Zj. Mimoza Sadushaj, Presidente e Dhomës Kombëtare të Noterisë dhe z. Fatmir Lacej, Zv/ President i kësaj dhome.

Gjatë diskutimit të pranishmit kanë vlerësuar nisjen prej kohësh të një bashkëpunimi mes dy shërbimeve dhe kanë evidentuar premisat pozitive për një ecuri të suksesshme të këtij bashkëpunimi, i cili do të intensifikohet përmes shkëmbimit të eksperiencës së ndërsjellët dhe trajnimeve të përbashkëta.

Ministri Manjani u ndal në rëndësinë e rritjes së cilësisë në ofrimin e shërbimeve noteriale, të cilat ai i ka promovuar edhe përmes nismash konkrete.

Sipas tij, referuar rritjes së transaksioneve ekonomike mes Kinës dhe Shqipërisë do të kërkohej një vëmendje edhe më e veçantë ndaj shërbimit notarial, përsa kohë njerëzit e biznesit kërkojnë zgjidhje të shpejta dhe të sigurta.

Ministri Manjani e ka inkurajuar shtrirjen e mëtejshme të bashkëpunimit të Dhomës së Notariatit Shqiptar me të tjera simotra në Evropë apo edhe më gjerë, duke theksuar se vlera e një akti noterial duhet të jetë kudo i njëjtë.

Gjatë kësaj vizitë në Shqipëri, delegacioni kinez u kryesua nga z. Hao Chiyong, President Nderi i Dhomës Kineze të Noterisë, me mjaft detyra të rëndësishme qeveritare në të kaluarën, mes tyre edhe Zv/Ministër i Drejtësisë.

Në emër të delegacionit kinez, z. Chiyong e falenderoi Ministrin Manjani për mikëpritjen ndërsa vlerësoi se gjatë komunikimit të ndërsjelltë mes dy dhomave janë gjetur mjaft pika dhe çështje me interes të përbashkët.

Sipas z. Chiyong, bashkëpunimi i nisur përmes një marrëveshje të nënshkruar që në vitin 2014 duhet të thellohet edhe më tej, duke marrë në konsideratë edhe rritjen e shkëmbimeve ekonomike.

Burimi: noa.al

Rreth Autorit

Komenti Juaj :

CAPTCHA *

All Rights Reserved 2016.