Postuar me: 10:03 13-06-2012

Studimi, kush fle më pak se 6 orë, i rrezikuar nga iktusi

Shperndaje
Etiketat

Studimi amerikan është prezantuar gjatë punimeve të konferencës “Sleep 2012”

Rreziku për t’u prekur nga iktusi apo infarkti shtohet nëse fle më pak se 6 orë në ditë. Të paktën kështu pretendon një studim amerikan, i prezantuar gjatë punimeve të konferencës “Sleep 2012?.

Në studim janë analizuar për tre vjet rresht rastet e 5.600 vullnetarëve të shëndetshëm. Ata nuk kishin vuajtur kurrë nga ndonjë iktus apo mini-iktus ishemik, nuk kishin probleme me frymëmarrjen dhe pesha e tyre trupore ishte normale.

Pas tre vitesh u vërejt se personat që flinin më pak se 6 orë në natë, shfaqnin një propabilitet 4 herë më të lartë për të pësuar iktus, në krahasim me ata që flinin 7/9 orë.

Studiuesi Megan Ruiter, ka nënvizuar se gjumi është mjaft i rëndësishëm dhe luan një rol kyç për dietat, shfaqjen e hipertensionit, rrezikun për iktus dhe infarkt.

12 qershor 2012

 

Burimi: Gazeta Shqip

Rreth Autorit

Komenti Juaj :

CAPTCHA *

All Rights Reserved 2016.